Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Steinwall slutar som landslagstränare

24 MAJ 2017 12:00
Fredrik Steinwall slutar som tränare i den alpina landslagsorganisationen för att istället börja arbeta med lavinsäkerhet.
  • Skapad: 24 MAJ 2017 12:00

Det är efter drygt 10 år som tränare inom landslagsverksamheten som Fredrik väljer att sluta som huvudtränare för herrarnas juniorlandslag.

– Det har varit ett jättesvårt beslut att ta efter så många år i förbundet och med så fina kollegor i organisationen, men jag har fått ett erbjudande om att byta jobb och jag har bestämt mig för att ta det. Jag ser fram emot att lära mig något nytt, säger Fredrik.

Fredrik ska börja arbeta för Recco AB. Ett företag som utvecklar lavinsäkerhetsutrustning och där kommer Fredrik ha kontakten med företagets utveckling på skidorter i främst Österrike, Schweiz och Nordamerika.

– Det är väldigt spännande att gå in i min nya tjänst där jag kommer få lära mig massa nya saker, och även om jag kommer sakna elitidrottandet och alla fantastiska kollegor och människor jag träffat genom förbundet ser jag fram emot det som ligger framför mig, avslutar Fredrik.

Fredrik har det senaste året varit ansvarig tränare för herrarnas juniorlandslag som fungerat som instegsgrupp i landslagsorganisationen och tidigare var han huvudtränare för damlandslaget.

– Det är tråkigt att Fredrik slutar eftersom han har gjort ett jättebra jobb för oss, det är tränare som honom som vi behöver. Han har varit en väldigt omtyckt och organiserad medarbetare med en bra kompetens genom att han tidigare varit huvudtränare för damlandslaget och det senaste året tagit hand om herrarnas juniorlandslag. Han har haft en fantastisk kontakt med klubbar på nationell nivå och med våra skidgymnasier runt om i landet. Nu gäller det att försöka hitta någon liknande som ersättare, och det arbetet har vi redan påbörjat, säger Heinzpeter Platter, huvudtränare för herrlandslaget.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info