Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jostein Vedvik

STSA ökar sin digitala satsning

09 OKT 2017 23:37
Ski Team Sweden Alpine (STSA) fortsätter sin satsning på digital kommunikation genom att förstärka exponeringen av bild, ljud och text, för att på så sätt hålla jämna steg med våra utövare och publik.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2017 11:39

Tidigare har en stor del av STSA:s kommunikation skett genom publicering på skidor.com och sociala medier. Dessa är fortfarande starka kommunikationsvägar men genom att utöka den satsningen samtidigt som det banas väg för nya plattformar hoppas vi kunna öka kommunikationsflödet med vår publik.

– Det handlar om att vi vill bygga egna kanaler och utveckla vår egen kommunikationssatsning. Att istället för att jobba indirekt ska vi jobba direkt mot våra målgrupper och synas där de är. Det har så klart även en viktig ekonomisk fördel eftersom vi har innehåll dygnet runt året runt och vi vill genom det skapa en kontakt mellan organisationen och vår publik, säger Tommy Eliasson Winter, Alpin chef.

STSA har förstärkt kommunikationsavdelningen genom att anställa personal med kompetens att skapa innehåll som kan spridas på flera plattformar samtidigt.

Med en ordentlig satsning på sociala medier fortsätter STSA skapa egna rörliga format så som det redan populära ”På bar mark” där du får träffa atleter i deras hemmamiljö. Vi kommer fortsätta skapa rörligt material som passar både i sociala medier men även på andra plattformar.

Som ett led i denna satsning kommer vi påbörja testsändningar för livesteaming av tävlingarna i den nya Alpine Elite Tour för att nå en ännu större publik, för att i en framtid även kunna sända de delar av alpina SM-veckan som inte sänds av SVT.

Som komplement till detta kommer vi under vintern släppa en podcast. ”Snöpodden” kommer ge dig ett möte med skidåkare och personer som lever kring skidåkning. Det är ett möte som inte nödvändigtvis behandlar det skidåkare vanligtvis pratar om, utan snarare vad intervjupersonen i fråga tycker om att göra när de inte är omringade av sin publika vardag.

Skribent: Erik Danielsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info