Hoppa till sidans innehåll

Succé för Alla i bana i Bjursås

06 MAR 2017 15:05
Det var många, både barn och vuxna, nybörjare och vana åkare som testade att köra storslalombanan i Bjursås Skicenter när Svenska Skidförbundets projekt Alla i bana var på besök under sportlovet.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2017 17:42

– Jag har aldrig åkt mellan pinnar förut, men det var jättekul! Nu måste vi åka igen pappa, säger Emil 5 år och skiner ikapp med solen som stålar över backen. Han har för första gången i sitt liv testat att köra en storslalombana med riktiga portar, förhoppningsvis har det väckts ett intresse hos Emil att pröva fler gånger.

Det är precis detta som Svenska Skidförbundet vill åstadkomma med Alla i bana. Genom att låna ut material som portar, banderoller, flaggor med mera till föreningen kan fler få möjligheten att pröva tjusningen med banåkning. Något som förhoppningsvis leder till ett ökat intresse för den alpina sporten.


Det var många, både stora och små som prövade storslalombanan under dagen.

Alla i bana startade förra säsongen 2016 – hittills har det varit en succé.

Det började i liten omfattning med tre alpina klubbar Bollnäs AK, UHSK Umeå SK och Gällivare SK men har till denna säsong växt till tio hela klubbar.

En av dessa är Bjursås Alpina IK utanför Falun i Dalarna. Där är det Ida Kjellberg som är ansvarig.


Ida Kjellberg, Bjursås Alpina IK

– Alla i bana har passat oss väldigt bra. Bjursås Alpina har under några år varit väldigt få medlemmar men i år har vi fått ett väldigt uppsving med många nya. Vi har haft banan uppsatt under fyra helger och då har de nya medlemmarna kunnat åka hit och testa banåkning så det har varit perfekt, säger Ida.

Hur arrangemanget har sett ut har varierat mycket från förening till förening.


Lisa Ek, ansvarig för Alla i bana Svenska Skidförbundet.

– Det finns en väldig flexibilitet i hur respektive förening arrangerar Alla i bana, vi försöker hitta ett sätt som passar just den organisationen, säger Lisa Ek ansvarig för Alla i bana på Svenska Skidförbundet.

Denna sportlovsdag är det många som prövar att åka i storslalombanan. Nere vid målet bjuder Alla i banas sponsor Vattenfall på varm saft, där går det även att delta i en populär tävling. Många lyckliga vinnare går hem med det alpina landslagets hjälm, googles eller mössa.


Full rulle i Vattenfalls tält där det bjöds på varm saft, laddningsstation för mobilen och en tävling med fina priser. Foto: Åsa Rolke/Vattenfall.

Bjursås IK, som firar 80 år som förening just denna sportlovsdag, är jättenöjda med dagen och med att delta i Alla i bana:

– Jag rekommenderar verkligen fler föreningar att delta i Alla i bana. Det har varit jätteroligt för oss att se alla som har velat pröva. Så vi kan verkligen tänka oss att vara med fler gånger, säger Ida.

Vill även er förening vara med i Alla i bana?
Kontakta Lisa Ek, This is a mailto link

Skribent: Lotte Jernberg

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info