Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Svenska världscupdebutanter

13 DEC 2017 12:51
I helgen är det både teknik och farttävlingar, och även om de flesta åkare är rutinerade, bjuder helgen på några världscupdebutanter.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2017 17:56

Det börjar med herrarnas farttävlingar i Val Gardena, Italien, på fredag och lördag. På fredag är Felix Monsén, Åre SLK, klar för att köra Super G. Tillsammans med Felix kommer eventuellt en till svensk åkare stå på start i Super G, men vem det blir görs klart under träningarna nu dagarna innan.

De åkare det står mellan är Zack Monsén, Åre SLK, Olle Sundin, Djurgårdens IF AF, och Filip Platter, Åre SLK, och ingen av dem har åkt världscup tidigare.

– Det är jättebra för killarna att komma med ut på världscupen, och även om alla inte får tävla har de möjlighet att vara med på träningarna innan tävling, och bara det ger jättemycket erfarenhet, säger herrarnas huvudtränare Heinz-Peter Platter.

På lördagen är det sen dags för herrarnas störtlopp, och där kommer Felix vara ensam svensk på start.

Innan herrarnas störtlopp på lördagen drar damernas störtlopp igång i franska Val d’Isère, och där kommer två svenska åkare göra VC-debut.

Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, tävlade på VM i St. Moritz 2017 där hon tog en 19:e plats i den alpina kombinationen. Lisa får nu chansen i världscupen tillsammans med lagkamraten Lin Ivarsson, Åre SLK, som också hon gör VC-debut.

– Både Lisa och Lin är med för att lära sig så mycket de kan. Jag har inga krav på framskjutna placeringar från dem utan en debut är en debut, och det är viktigt att börja någonstans och jag tycker att Val d’Isère är ett bra ställe att börja på. Jag är nöjd med vad både Lisa och Lin har gjort på träningsläger och även att Lisa gjort det bra på Europacupen i Kvitfjell (6:a i alpin kombination och 7:a i Super G reds.anm.), så det ska bli kul att se vad de kan göra i helgen. Det går framåt för båda och vi får ta det i den takt som känns bra, säger huvuddamtränare Lars Melin. 

På söndagen fortsätter damernas farttävlingar i Val d’Isère med Super G, och även där är det Lisa och Lin som står på start.

Herrarna har också tävlingar på söndag med storslalom i italienska Alta Badia. Matts Olsson, Valfjällets SLK, André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, och Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp kommer tävla.

På måndagen fortsätter herrarnas tävlingar i Alta Badia med kvällstävling i storslalomsparallell.

Alla tävlingar följer ni enklast via SVT och Eurosport. Tävlingstider hittar ni enklast här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info