Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Tredjeplats för Olsson

04 MAR 2017 18:32
Matts Olsson, Valfjällets SLK, knep säsongens andra pallplats i Kranjska Gora, Slovenien, när världscupherrarna tävlade i storslalom. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 04 MAR 2017 18:32

Med ett väder som lämnade mer att önska försökte storslalomherrarna fokusera i ett regnigt Kranjska Gora för att kunna få med sig så bra resultat som möjligt.

Matts startade som nummer tio, två åkare efter André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, som startade som nummer åtta. Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, hade startnummer 61.

Efter första åket låg Matts sexa med bara två tiondelar upp till Justin Murisier, Schweiz, som låg trea och med det hade Matts fint slagläge mot pallplatserna.

Han lyckades sedan i sitt andra åk kapa av de där tiondelarna och mer därtill när han tog över tredjeplatsen, 67 hundradelar efter dagens segrare Marcel Hirscher, Österrike.

– Det var väldigt tufft med regnet och underlaget men tanken var att försöka åka med rätt tempo och intensitet, och det lyckades jag ganska bra med. Jag hade verkligen ingen aning om det var snabbt nog när jag kom ner. Sen när det räcker till en 3:e plats då är det bara ren lycka, berättar Matts efter dagens tävling.

André låg 15:e efter första åket men han tappade lite i andra åket när han slutade på en 19:e plats. Kristoffer åkte tyvärr ur i sitt första åk och tog sig därför inte vidare.

Under morgonen tävlade störtloppsdamerna i Jeongseon, Sydkorea, i backen som om ett år kommer vara OS-backe. Det är första gången världscupdamerna tävlat i backen vilket gjorde det extra spännande.

Kajsa Kling, Åre SLK, hade startnummer 15, och såg inför tävlingen fram emot att få tävla i en ny backe.

– Backen i sig är fin. Inte särskilt brant och tuff men mycket terräng och väldigt hårt underlag gör att det blir utmanande.

Kajsa slutade på en 14:e plats efter ett åk som hon inte var helt nöjd med.

– Åket idag kändes bra på övre delen. Sen gjorde jag lite misstag och hade alldeles för vid linje på mittenpartiet. Även ett par svängar på nedre delen blev för vida och det gjorde att jag tappade fart. Jag tar med mig ett par bra svängar och ska utvärdera de sämre men det känns bra att ha fått en genomkörare inför OS och jag ser framemot nästa års störtlopp, berättar Kajsa efter dagens tävling.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info