Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Tre för Hörnblad och två för Monsén

31 MAR 2017 15:24
På fredagen var det dags för SM och äldre junior SM i Super G i Åre. Åter igen knep Lisa Hörnblad, Höga Kusten AF, guldet i både SM och ÄJSM, Felix Monsén, Åre SLK, tog hem guldet i SM och Filip Platter, Åre SLK, vann ÄJSM.
  • Skapad: 31 MAR 2017 15:24

Med ytterligare en dag med strålande solsken och kall temperatur var förutsättningarna på topp för tredje tävlingsdagen i Åre.

28 damer och 61 herrar stod på start och suget att ta hem SM-medaljer var stort.

Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, hade precis lagt sig i ledande position efter att ha petat ner Fanny Axelsson, IFK Mora AK, från förstaplatsen när Lisa kom i mål och tog över ledningen.

Det var också just den pallplaceringen som höll sig till slutet av dagen. Lisa tog guldet, Helena kom 2:a och Fanny kom 3:a.

– Det är fantastiskt kul att ta tredje SM-guldet på tre dagar. Det kändes bra i morse, jag kände mig laddad och visste att jag skulle vara tvungen att köra på om jag skulle vinna idag. Jag fick till övre delen där jag på JVM var lite passiv och idag försökte jag verkligen röja på just där och det gick ju bra, sa Lisa efter tävlingen.

ÄJSM vanns även det av Lisa, med Fanny på en 2:a plats och Lin Ivarsson, Åre SLK, på en 3:e plats.

I herrklassen blev det full pott för Åre SLK när åre-åkarna Felix Monsén, Mattias Rönngren och Filip Platter tog hem pallplatserna.

Felix som också plockat medaljer på SM i veckan lyckades ta hem sitt andra SM-guld i år.

– Efter gårdagens käftsmäll när Mattias var så vass på Super G i kombinationen fick jag fokusera lite mer. Jag fick hosta upp ett bättre åk för att ta hem detta idag. Mattias är i så pass bra form och åker riktigt bra storslalom nu och som vi såg igår även Super G, så det går inte att slappna av då. Men det gick vägen, sa Felix efter dagen.

Herrarnas ÄJSM vanns av Filip Platter, Åre SLK. Zack Monsén, Åre SLK, kom 2:a och Ódin Hjartarson, Östersund-Frösö SLK, kom 3:a.

Du kan läsa mer om SM här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info