Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Tre svenska åkare topp 10

26 NOV 2017 20:34
När tävlingarna i Killington, USA, och Lake Louise, Kanada, fortsatte med slalom respektive Super G hade de svenska åkarna laddat om efter gårdagens tävlingar.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2017 23:09

Det var stenhårt underlag då det blåst upp under natten, vilket passade de svenska åkarna väldigt fint.

– Det är jättefint underlag så det ska bli kul. Kroppen känns bra från igår när jag blev sjua. Fokus kommer ligga på att köra min åkning och våga gå för det så jag åker så fort jag kan, sa Frida Hansdotter, Norbergs SLK, inför första åket.

Frida var först ut av alla åkare, och fick till ett åk som räckte till en 4:e plats inför andra åket, 11 hundradelar från pallen.

– Åket kändes ändå okej även om jag vet att jag har mer att ge. Jag tyckte jag åkte bra i första partiet sen fick jag som ett litet stopp. Snön är lite aggressivt och jag halkade till lite, men i det stora hela är jag ändå nöjd med mitt åk. I andra åket måste jag få till mer flyt i nedre partiet och ta med mig det som jag gjorde bra där uppe, sa Frida efter sitt första åk.

Nästa svenska åkare var Emelie Wikström, IFK Sävsjö, som hade startnummer sju. Emelie höll gott tempo från sin höga startposition och gjorde det mesta av det då hennes första åk var 6:e snabbast.

– Jag fick ingen skön känsla faktiskt även om placeringen är ganska bra. Där uppe var det väl okej men sen i nedre delen var det inte superbra. Jag var inte beredd på det höga tempot där uppe och var nära på att åka ur, men det ordnade sig, sa Emelie efter sitt första åk.

Nästa svenska på tur var Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, som även ho klämde sig in bland topp tio med en 8:e plats inför andra åket.

– Det blåste en del och det kändes som att det gick långsamt då, men jag tror att alla får en del vind så det är inget konstigt. Det är skönt att få ut lite fart på tävling och inte bara på träning. I andra åket ska jag köra ganska lika. Stabilt men med lite högre tempo i nedre delen , sa Anna efter sitt första åk.

Även Estelle Alphand, Åre SLK, tog sig in bland topp 30 med den sista kvalplatsen, och eftersom Sara Hector, Kungsbergets AK, missade att kvala in blev det fyra av fem svenska damer som gick vidare till andra åket.

Fridas andraåk, när hon slogs om en pallplats, blev inte som hon önskat. Hon gjorde två misstag och tappade lite för mycket tid för att klättra i placeringarna, men åkningen mellan misstagen var så vass att hon knep en 5:e plats, bara 11 hundradelar från pallen.

– Jag gick för det. Jag viste att det var svårt underlag som var isigt och greppigt. Jag vet att jag har det i mig och med den åkning jag visade idag vet jag att jag har mycket mer, sa Frida efter sitt andra åk.

Näst bästa svenska åkare var Anna som klättrade från 8:e plats till en fin 6:e plats, Emelie slutade 10:a och Estelle 23:a.

Efter damernas slalom i Killington var det dags för herrarnas Super G i Lake Louise, Kanada, där Felix Monsén, Åre SLK, åter igen var ensam svensk herre på start med startnummer 54.

Felix slutade på en 45:e plats. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info