Hoppa till sidans innehåll
Foto: Albin Falkerby

Tufft race för herrarna i JVM-kombinationen

11 MAR 2017 15:12
Det var kämpigt för JVM-herrarna i dagens kombination i Åre.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2017 11:17

I ett soligt Åre var det 101 åkare till start i herrarnas kombination. Zack Monsén, Åre SLK var först ut av svenskarna och var också den som placerade sig bäst av den svenska sextetten efter Super G åket med sin 35:e plats, +2,03 efter ledaren Sam Morse, USA.  Hannes Grym, Storklintens AK placerade sig på en plats 40, Filip Vennerström Sundsvall 52:a och Johan Hagberg, Avesta AK på plats 58. Olle Sundin, Djurgårdens IF var precis som i Super G tävlingen i förrgår riktigt bra med i racet och hade tätkänning vid den sista mellantiden, när han två portar före mål missade riktningen över målhoppet och körde ur. Även Filip Platter, Åre SLK var bra med till den andra mellantiden på plats 13, men missade den tilltänkta linjen och tvingades bryta.

Fyra svenskar med till kombinationens slalomåk, där Zack var först ut av de svenska herrarna, som efter ett kämpigt slalomåk slutade på plats 48. Hannes Grym blev bästa svensk och slutade på plats 30, Filip Vennerström plats 35 och Johan Hagberg plats 47.

Herrtränaren Fredrik Steinwall sa såhär om dagens kombinationstävling.

– Vi hade hoppats och förväntat oss att vi skulle haft några åkare topp 30 efter Super G delen. Trist med urkörningarna för Sundin och Platter som hade bra åk på gång, men tycker att både Grym och Vennerström gör bra slalomåk utifrån deras startnummer. Även roligt att Hagberg blir tvåa i U18 klassen och får pris för andra gången detta JVM, sa Fredrik efter racet. 

Imorgon fortsätter JVM med damernas storslalom samt nationstävlingen.

  

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info