Hoppa till sidans innehåll

Världscupen fortsätter med 40 tusen på läktaren

23 JAN 2017 15:39
Vi har ytterligare en fullspäckad vc-vecka framför oss och den drar igång redan imorgon tisdag med damernas storslalom i Kronplatz, Italien, och senare på kvällen en av herrtourens mest publikfyllda tävlingar i Schladming, Österrike. Foto: Bildbyrån
  • Uppdaterad: 24 JAN 2017 23:09

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Sara Hector, Kungsbergets Alpina, och Kajsa Kling, Åre SLK, ska tävla i tisdagens storslalom i Kronplatz där första åket är 09.30 och andra åket är 12.30 och sänds i SVT1 och Eurosport.

Senare på kvällen är det dags för herrarna. Stämningen kring tävlingen i Schladming är väldigt speciell. Kvällstävlingar brukar locka extra mycket publik, och när det blir upp emot 60 tusen som det brukar bli i Schladming är det utöver det vanliga. Det gör så klart åkarna ännu mer laddade för att tävla på tisdag kväll.

Mattias Hargin, Huddinge SK, är en av åkarna vi kommer få se på tisdagkvällen.

– Schladming är en av mina absoluta favorittävlingar. Det är en väldigt häftig atmosfär kring tävlingen och jag njuter verkligen att stå på start då, säger Mattias.

Anton Lahdenperä, Gällivare SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, Gustav Lundbäck, Luleå AK och Emil Johansson, SK Vitesse, kommer också stå på start. Första åket är 17.45 och sänds i TV4 och Eurosport, och andra åket är 20:45 och sänds i TV12 och Eurosport.

På lördag tävlar Kajsa i damernas störtlopp i Cortina d`Ampezzo, Italien. Kajsa som senast fick med sig en fin åttondeplats i Garmisch Partenkirchen. Störtloppet drar igång 10.30 och det visas i SVT1 och Eurosport.

Veckan rundas sen av på söndagen med herrarnas storslalom i Garmisch Partenkirchen, där vi kommer se Matts Olsson, Valfjällets SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK. Första åket är 10.15 och andra åket 13.15, och det sänds i Eurosport.

Senare på söndagen avslutas helgen med Kajsa i damernas Super G i Cortina d`Ampezzo med start 11.30.

Vi får sedan en kort andningspaus innan det på tisdag 31 januari är dags för en av säsongens mest spektakulära tävlingar, Hammarbyparallellen.

Du kan som alltid följa tävlingarna via FIS livetiming och deras app. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info