Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

VC-åkarna laddar för Aspen

14 MAR 2017 11:37
Det har blivit dags för världscupfinalen i Aspen, USA. Både fart- och teknikåkande damer och herrar har en sista världscuptävling där världseliten en sista gång ska göra upp om vem som är snabbast.
  • Skapad: 14 MAR 2017 11:37

Sju svenska åkare har kvalificerat sig för att få tävla i Aspen med en sista chans att slåss om pallplatserna. Fem tävlingsdagar fyllda med störtlopp, Super-G, lagtävling, slalom och storslalom.

På onsdag börjar det med störtlopp för både damer och herrar för att sedan på torsdag avlösas av Super G. På fredag är det lagtävling, på lördag herrarnas storslalom och damernas slalom, och på söndag damernas storslalom och herrarnas slalom.

De tre svenska herrarna vi kommer se i Aspen är André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK AF, och Matts Olsson, Valfjällets SLK.

– Vi har alltid stora förväntningar inför tävling. Vi vill prestera på högsta nivå i alla discipliner vi tävlar i. De 25 bästa i värden är här i Aspen och vi är en del av dom så självklart ska vi slåss i toppen, berättar herrtränare Heinzpeter Platter.

Damerna är Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Maria Pietiläe Holmner, UHSK Umeå SK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Sara Hector, Kungsbergets AK.

En dam som också är kvalificerad att åka final men som väljer att avstå är Kajsa Kling, Åre SLK.

– Jag har tagit beslutet att inte åka sista tävlingen i Aspen. Jag känner att min energi är slut och istället för att försöka slita mig igenom en sista tävling har jag istället valt att åka hem.

Kajsa har jobbat oerhört hårt under hela året och nu väljer hon att sikta framåt istället för att lägga energi på säsongens sista världscuptävling.

– Min fokus den närmsta tiden kommer vara på att vila och försöka hitta energin igen så jag sen kan fortsätta arbeta och sikta framåt. Det har varit en tuff säsong och nu vill jag vila lite så jag kan ta nya tag inför nästa år som är ett OS-år, avslutar Kajsa.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info