Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Vinst för Hansdotter

11 JAN 2017 01:23
Det var med en fantastisk inramning som sista slalomtävlingen innan VM drog igång i österrikiska Flachau på tisdagkvällen. Vädret var klart, vinden stilla och backen fin när sex svenska damer stod på start. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 11 JAN 2017 01:23

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Sara Hector, Kungsbergets Alpina, Magdalena Fjällström, Tärnaby IK Fjällvinden, och Ylva Stålnacke, Kiruna BK, var de sex svenska damerna som stod på start i kvällstävlingen i Flachau.

Frida, som hade startnummer sex, öppnade riktigt bra. Hon åkte fort och när första åket var klart visade det sig att Fridas tid med marginal höll sig som ledartid inför andra åket då hon hade 95 hundradelar till godo till tvåan Wendy Holdener, Schweiz.

Emelie som var nästa svenska ut lyckades också pricka in en bra dag i slalombacken. Hon åkte stabilt och med få misstag och låg på en tiondeplats inför andra åket.

Anna åkte olyckligtvis ur i sitt åk, och Sara, Magdalena och Ylva tog sig inte in bland topp 30, och var därmed inte vidare från första åket.

När det var dags för andra åket fick Emelie till ytterligare ett bra åk som gjorde att hon tog sin bästa placering för säsongen när hon slutade på en 9:e plats.

– Visst, jag kände att jag fegade lite ut på kant i andra åket men självklart är jag nöjd med hur det gick idag, det är ju ändå en niondeplats, sa Emelie efter sitt andra åk.

När det var dags för Frida att åka sitt andra åk var spänningen på topp. Hon visade från början att hon kan åka fort och behöll sitt försprång till de två mellantiderna. När hon närmade sig sista delen av backen fick hon lite bakvikt och var nära att köra ur, men hon lyckades ändå rädda upp det och kom i mål med en segermarginal på 58 hundradelar till Nina Löseth, Norge, och säkrade därmed säsongens första vinst.

– Det är så otroligt skönt att få till det. Jag älskar verkligen den här backen och jag har hela tiden vetat att jag kan åka fort. Jag har haft lite strul innan under säsongen men idag visade jag hur bra jag kan åka och det är så skönt att visa att jag kan åka riktigt fort.

Kvällens vinst är en bra fingervisning på att VM-formen finns hos Frida, och att ge sig själv möjligheten att prestera bra i andra åket trivs hon med.

– Det är klart att det är skönt att kunna starta andra åket med en bra tidsmarginal. Det gör att jag kan slappna av mer och inte låsa mig om jag skulle göra något misstag, och idag räckte det hela vägen. Så fantastiskt kul, sa Frida efter sitt andra åk.

Med en dryg månad kvar till alpina VM i St.Moritz, Schweiz, visar kvällens vinst i Flachau att Frida formmässigt är där hon ska vara och att allt handlar om att få pusselbitarna att falla på plats.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info