Hoppa till sidans innehåll

VM-truppen fokuserar framåt

07 FEB 2017 19:06
Den inledande dagen på världsmästerskapen i St. Moritz, Schweiz, gick inte som planerat men det får inte den svenska truppen att hänga med huvudet. Foto: Bildbyrån
  • Skapad: 07 FEB 2017 19:06

Först ut i damernas Super G var Kajsa Kling, Åre SLK, och efter att ha varit bra med i de inledande mellantiderna tog dagen slut lite för tidigt när hon åkte ur.

Även om det inte blev ett resultat som hon hade hoppats på var det inte en helt nerslagen Kajsa som kom i mål.

– Det är klart att jag inte är nöjd och att det är skittrist att inte komma i mål, men jag har insett att jag just nu åker så bra jag kan med vad jag har, sa Kajsa strax efter målgång.

Och när hon säger att det är så bra hon kan med vad hon har är det inte material eller fysisk förmåga hon syftar på.

– Det är huvudet som begränsar mig. Jag litar inte riktigt på mig själv och det är där det brister. Jag vet ju att jag har den materiella-, tekniska- och fysiska förmågan att vinna här idag, men jag har en del att jobba med för att få med huvudet.

Kajsa fortsätter berätta att hon kom in med fel linje i ena hoppet och då kom hon för långt ut för att hinna med nästa port.

– Idag var inte min dag men jag vill ändå försöka njuta av att vara här och se till att må bra istället för att gräva ner mig i det som är dåligt. Det gick som det gick idag och det är inget att göra åt. Nu måste jag fokusera framåt istället.

Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, som gjorde sin första start i världsmästerskap hade också en motgångarnas dag när hon körde ut.

– Jag kom fel i linjen bara och då kunde jag inte rädda det. Jag fick fel riktning in i branten och fick då luft under skidorna och då är det svårt att ändra riktning. Det är trist, sa hon efter sitt åk.

Nu laddar de svenska åkarna för kommande VM-tävlingar och det är tydligt att den goda sammanhållningen inom truppen hjälper till mycket en dag som idag.

Morgondagen bjuder på herrarnas första farttävling när det är Super G och även där har vi två världsmästerskapsdebutanter i Felix Monsén, Åre SLK, och Alexander Köll, Landskrona Ski-Club.

Felix har startnummer 35 och Alex 36 och tävlingen drar igång klockan 12.00 i TV4.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info