Hoppa till sidans innehåll

Full fart i Nordamerika

03 DEC 2018 17:10
Det har varit full fart i Nordamerika i helgen med både störtlopp, Super G och storslalom.
  • Skapad: 03 DEC 2018 17:10

Redan i fredags drog det igång med störtlopp för damerna i kanadensiska Lake Louise och för herrarna väntade Birds of Prey-backen i Beaver Creek, USA.
Alexander Köll, Landskrona SC fick förtroendet efter den enda träningen som gick att genomföra och slutade på plats 60. I damernas race var det Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK som lyckades bäst av de svenska damerna då hon slutade precis utanför poängen på plats 33. Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, slutade 41 och på platsen efter Lin Ivarsson, Åre SLK.

På lördagen var det Super G på programmet i Beaver Creek där Felix Monsén, Åre SLK skulle försvara de svenska färgerna och slutade på plats 47 i herrarnas race. I Lake Louise var det åter Lisa som var främst av svenskorna med plats 35.

Söndagen innebar säsongspremiär för Matts Olsson, Valfjällets SLK, då herrarna äntligen skulle få köra igång sin storslalomcup. Ett rafflande race där Matts slutade på en stark sjätteplats med mersmak inför kommande intensiva tävlingsperiod för storslalomåkarna.

Damernas Super G avslutade nordamerikaturnén för denna gång där Lisa Hörnblad var ytterst nära att knipa säsongens första VC-poäng då hon slutade delad 31, men många nyttiga lärdomar tar farttjejerna med sig inför kommande race.

Nästa race blir för teknikdamerna i St.Moritz 8-9 december.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info