Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Internationellt samarbete utvecklar den alpina sporten

21 DEC 2018 10:29
Alpint är en komplex idrott och analys av vår elitidrott är begränsat av att vi har relativt få aktiva inom våra landslag. För att öka kunskapen har flera skidförbund samarbetat inom ramen för "The Training of Olympic Alpine Ski Racers".
  • Skapad: 21 DEC 2018 10:29

Alpint är en komplex idrott och analys av vår elitidrott är begränsat av att vi har relativt få aktiva inom våra landslag. Genom samarbete över gränserna med andra framgångsrika skidförbund kan vi få en större insyn i hur vår idrott bedrivs och kanske även hur den bör bedrivas.

Det finns ofta utmaningar inom tävlingsidrott att dela med sig av sina "hemligheter" och där kan forskning som verktyg vara en metod som gör att vi kan öka samarbetet med andra framgångsrika skidförbund för att tillsammans nå det gemensamma målet – att utveckla alpin skididrott och att göra att fler kan delta i vår verksamhet och därigenom skapa en verksamhet som främjar hälsa, glädje, prestation och utveckling.

"The Training of Olympic Alpine Ski Racers" är ett exempel på ett sådant samarbete där vi och andra skidförbund har bidragit med fakta kring vår verksamhet och där en internationell forskargrupp sedan har analyserat data för att ge oss en ökad insikt kring hur träningen ser ut på olympiska atleter.

Läs mer om projektet HÄR.

Skribent: Olle Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info