Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Matts imponerade i Alta Badia

18 DEC 2018 10:47
Full fart i de italienska alperna för de svenskarna landslagsåkarna
  • Uppdaterad: 18 DEC 2018 10:47

Efter en helg med italiensk touch som kommer fortsätta hela vägen till torsdagen, var det Felix Monsén, Åre SLK som inledde med Super G i Val Garderna. Tyvärr fick det en snöpligt slut då han i den övre delen körde ur, men ingen fara med Felix som i störtloppet dagen efter körde in på plats 44. På söndagen var det Matts Olsson, Valfjällets SLK, som gav sig an storslalomen i Alta Badia. Efter ett mäktigt förstaåk placerade sig Matts som tvåa i mål bakom den fenomenale Hirscher som tog en rejäl ledning med knappa sekunden. Väl i andraåket var det riktigt tight om platserna bakom Hirscher, där Matts slutade på en fin-fin sjätteplats ynka +0,28 hundradelar från silverplatsen.

Måndagar brukar inte vanligtvis innebära världscupsrace, men storslalomparallellen i Alta Badia genomfördes planenligt igår kväll. Matts som kvalificerat sig genom storslalomresultatet var definitivt en av de åkare som det snackades för inför racet, inte minst med tanke på att han vann tävlingen 2017 och visat riktigt fin form. Efter att ha avancerat både från 1/16-finalen, slog ut norska Kilde i 1/8-finalen och slagit ut Ford i kvartsfinalen med stark åkning, blev Hirscher för stark i semifinalen och Matts slutade på en fjärdeplats. 6-3-6-4 är Matts resultatrad för säsongen och har definitivt något bra på gång inför det fortsatta tävlandet.

Idag fortsätter Världscupen med damernas störtlopp i Val Gardena där vi har svenskt deltagande med Lisa Hörnblad, Höga Kusten AK, som ju imponerade stort senast i St.Moritz då hon klämde till med personbästa. Tävligen kör igång klockan 12.30 och imorgon väntar ytterligare störtlopp innan damerna avslutar besöket i Val Garderna med Super G på torsdag.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info