Hoppa till sidans innehåll

Dubbelseger för Henning och Hedström i Duved

19 DEC 2018 03:53
Innan julledigheterna anordnades två slalomtävlingar i Sverige Cupen i Duved den 17 och 18 december. Emelie Henning, Järfälla Ak, och Tobias Hedström, Duveds If, åkte stabilt och vann båda dagarna.
  • Skapad: 19 DEC 2018 03:53

Arrangörerna för tävlingarna var Östersund-Frösö Slk. Det var ett stort intresse med stora startfält till måndagens och tisdagens slalomtävlingarna. Under tävlingsdagarna bjöds det på kallt väder men med bra sikt och fint underlag.

Emelie Henning, som förra helgen vann en storslalomtävling i Sverige Cupen i Klövsjö, fortsatte att visa god form även i Duved. Under måndagens slalomtävling stod hon återigen högst upp på prispallen. Mer än en sekund efter henne kom Ella Bromee, Sundsvall Slk, på en andraplats och tredjeplatsen gick till Nellie Pierre, Sundsvall Slk.

På herrsidan var det hemmaåkaren Tobias Hedström som bemästrade måndagens slalombana allra bäst. Han visade trygghet i backen och körde två snabba åk. Efter Tobias, på en andraplats, kom Wilhelm Hedenberg, UHSK Umeå Sk. Tredjeplatsen gick till Gustav Dalmalm, Sollentuna Slk.

Både Emelie och Tobias fortsatte att åka snabbt under tisdagens slalomtävling. De vann respektive tävling och fick återigen kliva högst upp på pallen. Andraplatsen, på damsidan, gick till Ella Bromee, Sundsvall Slk. Det var en jämn kamp mellan Emelie och Ella, där det till slut bara var sju hundradelar som skiljde dem åt. Louise Jansson, Sälens If, kammade hem damernas tredjeplats. I herrarnas slalomtävling på tisdagen gick andraplatsen till William Hansson, Mälaröarnas Alpina mask. Wilhelm Hedenberg, som blev tvåa dagen innan, fick även under tisdagens tävling kliva upp på pallen fast den här gången på en tredjeplats.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info