Hoppa till sidans innehåll

Erik Paulssons fond får Vinnarlägret att nå höga höjder

22 AUG 2018 10:48
I samband med Ski Funtastic 2018 vann tio killar och tio tjejer en plats på Vinnarlägret, som för femte året i rad arrangeras av Svenska Skidförbundet. Lägret möjliggörs tack vare Erik Paulssons fond och är till för U14- och U16-åkare.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2018 11:00

De alpina ungdomarna anlände till Åre under måndagen och rivstartade med ett väl genomfört träningspass i Alpine Center of Excellence lokaler under ledning av Richard Kalenius, idrottsvetare och fystränare på SSF. Kvällen bjöd på god middag, bowlingturnering och bad i Åresjön. 
          

 Lägrets andra dag tillbringades på Åreskutan tillsammans med Åreguiderna i Åre bike park, det var tydligt att alpinåkare vet hur man tar svängar och håller linjer även med en cykel under sig. På eftermiddagen tog fartdrottnigen Kajsa Kling över och visade ungdomarna hur man på roliga och varierande sätt övar upp både styrka och samarbetet mellan varandra.

 Tredje dagen bjöd på höga höjder i Norge, Rypetoppen Adventurepark, där ungdomarna antog utmaningar med bravur på olika höghöjdsbanor samt ziplines.

Under kvällen fick gänget lyssna till tidigare fartåkare, Hans Olsson som jobbar på VM-bolaget Åre 2019. Han berättade om arbetet kring det alpina VM och vad som krävs för att kunna genomföra detta stora evenemang som går av stapeln i Åre 5-17 februari. Som avslutning fick åkarna testa ett par VR-glasögon, med ett åk i Störtloppet!

-Lägret var jätteroligt och välorganiserat! Det första jag gjorde när jag kom hem var att berätta att detta är absolut det roligaste läger jag någonsin varit med om, säger Tindra Olows, Järvsö IF Alpina.

Stort tack till alla deltagare som var med under dessa lyckade dagar samt till Erik Paulssons fond som gör detta läger möjligt. 

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info