Hoppa till sidans innehåll

Hansdotter historisk & imponerande Jakobsen

22 DEC 2018 19:33
Damernas slalom i Courchevel blev en riktig smällkaramell sett med svenskögon. Efter det första åket var det hela sex av sju svenskor som tog sig vidare till det andraåket.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2018 19:33

Frida Hansdotter, Norbergs SLK, drog till med det snabbaste andraåket av samtliga och slutade på en härlig tredjeplats. Frida tog därmed sin 34:e pallplats i slalomdisciplinen och är därmed historisk med att vara den svenska som har näst flest slalompallar någonsin, endast en bakom Pernilla Wiberg som har 35. Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, fortsatte visa att hon är en åkare i det absoluta toppskiktet genom att för det tredje racet i rad vara topp 10 med dagens sjundeplats. Poäng blev det även för Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå som klättrade rejält i det andraåket med en imponerande insats, från 21 till en slutlig 13 plats! Ytterligare två svenskor tog poäng i denna imponerande laginsats, Ylva Stålnacke, Kiruna BK blev 24 och Emelie Wikström, IFK Sävsjö, blev 25.

Fem åkare topp 25, tre topp 15 och två åkare topp 7!

Herrarna var näst på tur i ett race som blev väldigt annorlunda, åkare med höga nummer kom in topp 30 nästan på rad och på bekostnad av ett antal stjärnnamn, tyvärr inkluderade det även André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, och Mattias Hargin, Huddinge SK som missade att kvala till det andra åket. Debutanten Carl Jonsson från Klövsjö Alpina gjorde ett gott försök med nummer 68, var bra med efter två mellantider, men gränslade en hårnål och därmed var tävlingen över. Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK SKALP, åkte iväg med nummer 43 och imponerade stort i det första åket. 9 plats, bara dryga sekunden efter ledaren Hirscher.

I det andraåket hade "Krille" bra kontroll på läget, i branten en miss, och i det riktigt tighta racet tickade klockan på och Kristoffer gick in på plats 13. Trots åtta åkare kvar, lyckades Bodensonen  att bli 15 man i mål! En lysande insats av "Krille" som lovar gott inför framtiden.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info