Hoppa till sidans innehåll

Lisa Blomqvist avslutar karriären

05 SEP 2018 08:00
Lisa Blomqvist från UHSK Umeå SK och det alpina landslaget har idag tagit beslutet att lägga skidorna på hyllan och avsluta sin alpina karriär.
  • Skapad: 05 SEP 2018 08:00

Lisa Blomqvist från UHSK Umeå SK och det alpina landslaget har idag tagit beslutet att lägga skidorna på hyllan och avsluta sin alpina karriär.

– Alpint har varit det är det roligaste jag vet så länge jag kan minnas och när jag ser tillbaka på min karriär och min satsning mot toppen har det alltid varit värt det. Men sedan ett tag tillbaka så har jag upptäckt andra saker som just nu är ännu roligare och som jag vill utforska, säger Lisa om beslutet att nu avsluta karriären.

Lisa Blomqvist har varit en del av det alpina landslaget sedan 2010 och har bland annat ett JVM-silver i kombination, en seger i Europacupen, nio starter i Världscupen samt SM-medaljer i samtliga discipliner varav två guld på meritlistan. Karriären har varit kantad av många skador, något som Lisa alltid känt stark motivation till att kämpa sig tillbaka ifrån, men nu känner hon sig färdig med skidåkningen på yttersta elitnivå och väljer istället att lägga fokus på sina studier på läkarlinjen i Umeå.

– Jag är stolt över vad jag åstadkommit och även att jag nu tar det här beslutet. Det känns helt rätt och jag tar mig an en helt ny utmaning fylld av motivation. Det jag kommer sakna allra mest är gemenskapen i landslaget och jag är så tacksam över att fått vara en del av den. Jag har lärt mig mycket om mig själv och tar med mig alla vänskaper, upplevelser och erfarenheter vidare i livet. Någonstans finns det ett drömscenario om att åter få stå i backen med landslagskläder igen, men kanske då som landslagsläkare, säger Lisa.

– Lisa har alltid varit en skidtalang utöver det vanliga, men tyvärr har skador varit i vägen för en karriär i yttersta världseliten inom alpint för henne. Hon har alltid varit en målmedveten och hårt arbetande idrottare, som kommer att lyckas med allt hon tar sig för i framtiden. Riktigt roligt att hon har ambition att komma tillbaka i skidförbundet i någon annan roll, jag ser fram emot den dagen, säger Lars Melin, Damchef Ski Team Sweden Alpine

Kontakt med Lisa hänvisas till Kalle Olsson-Bexell, Ski Team Sweden Alpine, kalle.olsson (@)skidor.com,+46 76-63473 68.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info