Hoppa till sidans innehåll

Myhrer fixade första pallen för säsongen

20 NOV 2018 15:39
I söndags så var det äntligen dags herrarnas säsongspremiär, där fyra svenska herrar var redo för start.
  • Skapad: 20 NOV 2018 15:39

André Myhrer var först ut av svenskarna med startnummer 4 i det isiga hanget och i det tighta första åket placerade han sig som nia, dryga sekunden efter ledaren Hirscher från Österrike. Mattias Hargin var näst ut av svenskarna och hade definitivt någonting bra på gång på den övre flacken, när han kom fel över en kulle och körde tyvärr ur. Även Kristoffer Jakobsen var på väg mot en bra placering då han vid sista mellantiden låg 21 med startnummer 42, men tyvärr körde även han ur i den sista delen av banan. Gustav Lundbäck gjorde ett stabilt åk utan större misstag med startnummer 65, men tiden räckte inte riktigt till för ett andra åk och Gustav slutade på plats 36.

André Myhrer skulle försvara de svenska färgerna i det andra åket och gjorde det med den äran. Efter att ha tagit ledningen och satt sig i ledarstolen, visade det sig att förhoppningen om att ”putsa till siffrorna” som André uttryckte mellan åken, skulle bli verklighet. Andrés andraåk skulle ta honom hela vägen upp till pallen och plats nummer tre, bakom Hirscher och Kristoffersen på plats ett respektive två. Första pallplatsen säkrad för säsongen säkrad av den olympiske guldmedaljören.

Nästa race blir redan nu i veckan, för herrarna väntar Lake Louise då fartgrenarna ska göra säsongspremiär, medan teknikdamerna åker till Killington där de tävlar 24-25 november.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info