Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Nathalie Eklund avslutar karriären

18 SEP 2018 08:00
Nathalie Eklund, Leksands SLK och det alpina landslaget, har efter en fjolårssäsong som innebar tre världscupstarter och ännu en korsbandsskada beslutat sig för att avsluta sin alpina karriär.
  • Skapad: 18 SEP 2018 08:00

– Dialogen kring att avsluta karriären har jag haft med mig själv ett tag. Men en morgon vaknade jag upp och kände att jag var färdig. Jag har kämpat i en lång uppförsbacke i och med två knäskador tätt inpå varandra. Men jag har också lyckats ta mig tillbaka båda gångerna och gett mig möjligheten att själv fatta det här beslutet och har inte något knä som tvingar mig till det, säger Nathalie om beslutet.

Nathalie har varit med i landslagen sedan 2009 och har bland annat 54 VC-starter, 7 pallplatser i Europacupen, 4 SM medaljer, silver från VM-lagtävlingen i Schladming 2013 och en individuell sjätteplats i slalom från Åre 2012 på meritlistan. 

– Det är få förunnat att ha fått leva livet jag levt. Det är inte prestationerna i sig, utan de jag fått uppleva och personerna som jag har haft omkring mig och fått lära känna längs vägen som jag kommer minnas mest. Nu ska jag samla tankarna och renovera vårt hus, innan jag bestämmer mig vad nästa steg blir, säger Nathalie.

Nathalie har varit med i landslagen sedan 2009 och damchefen Lars Melin säger så här om beslutet:

– Nathalie har varit en extrem tävlingsmänniska och uppnått fantastiska resultat i Världscupen. Det har varit en förmån att få följa henne på nära håll. Hon har en erfarenhet och en personlighet som har varit en tillgång för alla i laget. Jag lyckönskar Nathalie med sin civila karriär framöver och hoppas få träffa henne i nån pist i framtiden.

– Det är ett tufft beslut att avsluta något som varit en sån stor del av mitt liv, men ännu tuffare är det att försöka tacka alla tillräckligt mycket. Man känner en otroligt stor tacksamhet till alla de som alltid funnits där och stöttat, peppat och trott på mig även de stunder när jag själv har tvivlat, avslutar Nathalie.

Kontakt med Nathalie hänvisas till Kalle Olsson-Bexell, Ski Team Sweden Alpine, kalle.olsson (@) skidor.com, +46 76-63473 68.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info