Hoppa till sidans innehåll

Spännande tävlingar under Sverige Cupen i Klövsjö

17 DEC 2018 21:15
I helgen, 15-16 december, var det Sverige Cupen i Klövsjö. Det var Klövsjö Alpina som arrangerade två tävlingar i storslalom.
  • Skapad: 17 DEC 2018 21:15

Tävlingarna bjöd på fina förhållanden och spännande åk. Arrangörerna hade fixat ett fint underlag som höll sig bra med tanke på det stora deltagarantalet.

Lördagens tävling kördes i riktigt kallt väder med runt -20 grader. På damsidan var det Susanne Jakobsen, Storklintens AK Skalp, som höll ihop sin åkning bäst. Hon körde ett kanonåk i andra åket och tog hem vinsten. Siri Browaldh, Djurgårdens IF AF, fixade andraplatsen och Wilma Marklund, UHSK Umeå SK, körde in sig på en tredjeplats.

Under herrarnas tävling var det Wilhelm Hedenberg, UHSK Umeå SK, som visade vart skåpet skulle stå. Han var snabbast i båda åken och körde därmed hem lördagens storslalomtävling i Klövsjö. På andraplats kom Hugo Backman, Funäsdalens SLK, och tredjeplatsen gick till Jesper Persson, Östersund-Frösö SLK.

Söndagen bjöd på mildare väder med -6 grader. Emelie Henning, Järfälla AK, var tillbaka efter en fraktur i axeln och hade bra med fart under skidorna. Hon körde snabbast i båda åken och vann söndagens storslalomtävling. Susanne Jakobsen, som vann lördagens tävling, åkte stabilt även under söndagen och kom in på en andraplats. Moa Boström Mussener, Uppsala SLK, tog tredjeplatsen.

– Dagen har varit bra och nu är jag tillbaka. Det var lite mjukt på vissa ställen i backen men det är bra att det snöar i alla fall, säger Emelie.

Söndagens storslalomtävling på herrsidan vanns av Joona Piirainen från Finland. Bäste svensk blev Elias Grym, Storklintens AK Skalp, på en andraplats och på tredjeplats kom Ódin Hjartarson, Östersund-Frösö SLK.

– Tävlingen gick bra även om jag råkade bli förkyld för några dagar sen, säger Joona.

Den 17-18 december körs Sverige Cupen i Duved. Det är två slalomtävlingar som arrangeras av Östersund-Frösö SLK.

Herrarnas prispall Storslalomtävling i Klövsjö 16 december 2018

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info