Hoppa till sidans innehåll

Tuffa förhållanden under Sverige Cupen i Kåbdalis

03 DEC 2018 07:08
Säsongens andra tävlingshelg i Sverige Cupen gick av stapeln i Kåbdalis, 1-2 december. Det var slalom som stod på schemat och med svåra förhållanden i backen blev det spännande åk under båda dagarna.
  • Skapad: 03 DEC 2018 07:08

På grund av säsongens inledningsvis varma väder fick IFK Arvidsjaur arrangera helgens tävlingar i Kåbdalis. Det var slalom som stod på helgens tävlingsschema. Under lördagens tävling bidrog de svåra väderförhållandena till många uråkningar. På damsidan var det tillslut Susanne Jakobsen, Storklintens Alpina Klubb Skalp, som tog hem vinsten. Följt av Sara Lindström, UHSK Umeå SK, på en andraplats och tredjeplatsen gick till Emma Hammergaard, Gävle Alpina.

– Första åket var segt. Andra åket var lite mer tempo fast med svårt underlag men jag lyckades sätta ett bra åk, säger Susanne. 

På herrsidan var det även där många åkare som hade svårt att hålla sig kvar på banan. Men William Hansson, Mälaröarnas Alpina, stod på sig bra i backen. Han gjorde två fina åk vilket tog honom hela vägen till vinst. Han var tätt följt av Jesper Persson, Östersund Frösö Slk, och därefter Fabian Nyman, Sälens IF.

– Jag tyckte det gick bra. Det var svåra förhållanden och bra åkare som deltog men jag lyckades klämma ner två bra åk, säger William.

Söndagens tävling var även den tuff med svåra förhållanden i banan, runt 0 grader och tillfälliga snöfall. IFK Arvidsjaur gjorde ett bra jobb under helgen med att få tävlingarna att rulla på som de gjorde. Både William Hansson och Emma Hammergaard som körde starkt under lördagen, visade även framfötterna i söndagens slalomtävling. Båda åkarna bemästrade de svåråkta banorna och vann sin tävling på dam- repektive herrsidan.

– För mig var det att bara vara stabil och åka i spåren. Underlaget var lite bättre och hårdare idag än igår då det var mer bottenlöst, säger Emma.

För William innebar detta en dubbelseger i helgens tävlingar i Kåbdalis.

– Jag känner mig i form. Idag drog de ut lite på avstånden vilket blev lite bättre tycker jag. Jag försökte hålla position och trycka på när man kom över i branten, säger William.

Nästa helg, 8-9 december, arrangeras Sverige Cupen slalomtävlingar i Ramundberget av Täby SLK.

20181201-sverige-cupen-kabdalis-susanne-jakobsen

20181202-sverige-cupen-kabdalis william-hansson

20181202--sverige-cupen-kabdalis Emma Hammergaard

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info