Hoppa till sidans innehåll

Tufft race för slalomherrarna i Saalbach

20 DEC 2018 15:38
Det blev ett annorlunda race i österrikiska Saalbach, där herrarna körde den tävling som ursprungligen skulle gått i Val d´Isere men som blev inställd på grund av blåst.
  • Skapad: 20 DEC 2018 15:38

Det blev ett annorlunda race i österrikiska Saalbach, där herrarna körde den tävling som ursprungligen skulle gått i Val d´Isere men som blev inställd på grund av blåst.

Underlaget som på morgonen enligt åkarna på morgonen kändes bra och stabilt skulle visa sig från en annan sida och bjöd på ett spektakulärt och krävande race.

André Myher, Bergsjö-Hassela AK var först ut av svenskarna och la sig efter det första åket på plats 6, knappa sekunden efter ledande Hirscher. Mattias Hargin, Huddinge SK, lyckades också ta sig vidare till det andra åket som åkare nummer 21. Tyvärr körde Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK, ur och tiden räckte inte till för Gustav Lundbäck, Luleå AK, för ett andra åk.

Väl i det andra åket var det först Hargin av svenskarna som gav sig i väg. Plats 24 för Huddingekillen som därmed inkasserade säsongens första världscuppoäng och har något att bygga på inför kommande race i Madonna di Campiglio den 22 december. André blev därmed bästa svensk och slutade på plats 12, +1,19 efter vinnaren Hirshcer. 

Imorgon är det dags för damernas storslalom från franska Courchevel, en tävling ni ser live på SVT & Eurosport.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info