Hoppa till sidans innehåll

11 svenskar i Zagrebs två världscupslalom

02 JAN 2020 14:11
Det är dags för dubbla världscupslalom i Zagreb och ett stort svenskt damlag är på plats, samt André Myhrer och Kristoffer Jakobsen på herrsidan.
  • Uppdaterad: 02 JAN 2020 14:11

-Vi kommer att köra med full kvot, förutom de som körde i Lienz kommer Sara Rask, Emelie Henning och Elsa Fermbäck också att finnas med på start, säger damtränare Christian Thoma.

Svenska damlaget har firat nyår i de italienska alperna i Vipiteno/Stertzing, där de också kunnat förbereda sig inför tävlingarna i Zagreb.

-Vi har haft mycket bra förhållanden och kunnat tränat bra. Alla tjejerna är friska och krya, vi ser fram mot Zagreb, säger Thoma.

Men det har inte bara varit träning för damerna. Under vistelsen i Stertzing hann de även med en parallelltävling.

-Vi var med i en välgörenhetstävling som sändes i italiensk TV på nyårsafton. Vi ställdes mot ett lag som kallades AC Milan och behållningen från eventet gick till en behövande familj i regionen. Det blev totalt 15 000 euro som kom in, roligt att kunna hjälpa till med någonting sådant, säger skidförbundets Lars Melin som var på plats.

I Lienz härförleden blev det inga framskjutna placeringar för de svenska damerna, men från Zagreb i fjol finns goda minnen för flera av åkarna. Anna Swenn Larsson var sexa, Sara Hector 16:e och Magdalena Fjällström 21:a. Det är läge för revansch för den lilla fadäsen i Lienz. Nio åkare till start på damsidan.

För André och Kristoffer är det också revansch som gäller. Rejäla misstag under fjolårets tävling såg till att ingen av de två kvalificerade sig för det andra åket. Duon har laddat för tävlingarna på hemmaplan.

-André har varit i Vemdalen och tränat i tre dagar och Kristoffer har kört på hemmaplan i Storklinten, säger herrarnas Fredrik Kingstad.

Men sista finputsen inför Zagrebs görs i österrikiska Reiteralm. Svenskarna reste till det populära träningshanget under torsdag.

-Ja, vi är på väg dit just nu. Tränar fredag och sedan hinner vi även med ett pass på lördag förmiddag innan vi åker till Zagreb, säger Kingstad.

 

Damlaget världscupslalom Zagreb 4 januari:

Sara Hector, Kungsbergets AK

Estelle Alphand, Åre SLK

Ylva Stålnacke, Kiruna BK

Magdalena Fjällström, Tärnaby IK Fjällvinden 

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK

Emelie Wikström, IFK Sävsjö

Sara Rask, Sollentuna SLK

Elsa Fermbäck, Vemdalens IF

Emelie Henning, Järfälla AK

 

Herrlaget världscupslalom Zagreb 5 januari:

André Myhrer, Bergsjö/Hassela Alpina

Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp

 

TV-sändningar:

Lördag 4/1:

SVT 1 damer åk 1: 13.00

SVT 1 damer åk 2: 16.15

Söndag 5/1

SVT 1 herrar åk 1: 14.15

SVT 1 herrar åk 2: 17.40

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info