Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter

13:e plats för Myhrer i VM-slalomen

17 FEB 2019 15:56
VM i Åre avslutades med att Österrike tog alla tre medaljer i herrarnas slalom. André Myhrer blev bäste svensk med en13:e plats.
  • Skapad: 17 FEB 2019 15:56

Söndagens slalom för herrarna avslutade världsmästerskapen i Åre. Det var André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp och Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, som tävlade för Sverige. I första åket gjorde österrikaren Marcel Hirscher en stark insats som blev svår för de andra åkarna att matcha. André låg efter redan vid första mellantiden och han fortsatte att tappa hela åket ut. Han körde in på en 10:e plats, 2,28 sekunder efter Marcel. Mattias låg på 25:e plats, 4,36 sekunder efter ledaren. Kristoffer och Carls friska satsningar i slalombacken resulterade tyvärr i varsin uråkning för dem båda.

I det andra åket gjorde svenskarna vad de kunde men ingen rådde på Marcel Hirscher som övertygade i slalombacken. Mattias avancerade några placeringar och slutade på 20:e plats. För Andrés del krigade han sig nerför backen och körde in på en 13:e plats. Tävlingen blev till de österrikiska mästerskapen där alla medaljerna gick till den röd vita nationen. Marcel försvarade sitt VM-guld och fick kliva högst upp på pallen. Silvret gick till Michael Matt och bronsmedaljen tog Marco Schwarz.

– Jag är besviken med resultatet och får inte till det idag. Det blir ett speciellt race och jag var för långt ifrån Hirscher idag. Jag försökte köra med hjärtat idag men gjorde en del misstag och det hade jag inte råd med, André.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info