Hoppa till sidans innehåll

Alpine Elite Tour i Nolby

03 FEB 2019 22:34
I söndags, 3 februari, kördes slalomtävlingar i Nolby. Bästa svenskar blev Moa Clementsson med sin förstaplats samt Jesper Brändholm och Oscar Cassman som fick dela på herrarnas andraplats.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2019 22:34

Det var Nolby Alpina som arrangerade FIS Januarismällen Alpine Elite Tour. På damsidan visade Moa Clementsson, Uppsala Slk, stark form som dagen innan hade tagit hem vinsten på lördagens slalomtävling. Hon körde starkt och ledde efter första åket. I andra åket hade hon strul i backen och fick inte till det lika bra som i det första. En som istället gasade på rejält i andra åket var Liv Ceder, Sollentuna Slk, och fick kliva högst upp på pallen. På andraplats kom Moa, 78 hundradelar efter Liv. Tätt där efter hamnade trean Susanne Jakobsen, Storklintens AK Skalp, 79 hundradelar efter vinnaren. 

Jesper Brändholm, Sälens IF, körde snabbast i herrarnas första åk. I det andra åket gjorde Wilhelm Normannseth från Norge ett bra åk som gav honom segern. Efter honom blev det väldigt jämnt om pallplatserna. Det slutade med att Jesper och Oscar Cassman, Östersund Frösö Slk, fick dela på andraplatsen. De var 36 hundradelar efter Wilhelm.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info