Hoppa till sidans innehåll

Backman och Jakobsen blev totalsegrare av Sverigecupen

03 MAR 2019 20:16
Totalsegrare av årets Sverigecup blev Hugo Backman och Susanne Jakobsen. Det hela avgjordes under helgens slalomtävlingar i Luleå.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2019 20:16

Helgens finaltävlingar i Luleå avgjorde vem som skulle kamma hem segern av hela Sverigecupen. Det var tävlingar i slalom som arrangerades av Luleå AK. På herrsidan avgjordes det redan under lördagen då Hugo Backman, Funäsdalens SLK, drog ifrån i totalställningen tack vare sin sjätteplats under lördagens slalomtävling.

Wilhelm Hedenberg, UHSK Umeå SK, vann söndagens slalomtävling men det räckte inte till för att knipa totalen. Istället körde Hugo in på en stabil fjärdeplats och tog en säker totalseger i Sverigecupen. 

– Min säsong har egentligen varit upp och ner. Storslalomen har funkat bra men de andra grenarna känner jag att jag inte har satt till hundra procent. Men säsongen har varit bra och jag är nöjd fast jag har mer att hämta i slalom och fart. Jag har fokuserat på en tävling i taget och jag tycker att jag har lyckats med det den här säsongen, säger Hugo.

Inför söndagens avgörande slalomtävling i Sverigecupen på damsidan ledde Susanne Jakobsen, Storklinten AK Skalp, i totalställningen med 566 poäng. På andraplats jagade Wilma Marklund med 494 poäng som också hade chans till att ta hem totalsegern.

Det blev en kamp in i det sista då både Susanne och Wilma gjorde bra resultat i söndagens slalomtävling. Wilma slutade på en fjärdeplats och Susanne tog hem vinsten i söndagens slalomtävling. I och med dagens vinst blev Susanne också totalsegrare av Sverigecupen.

– Min säsong har varit jättebra. Jag hade det svårt i gårdagens slalom. Jag var lite nervös inför dagens tävling med tanke på det svåra underlaget och att det var också mycket som stod på spel idag, säger Susanne.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info