Hoppa till sidans innehåll

Fem svenskar topp 25 i Melchsee Frutt

24 JAN 2019 19:00
De svenska damerna körde riktigt bra under torsdagens Europacup tävling i schweiziska Melchsee Frutt. Bäste svensk blev Emelie Wikström, IFK Sävsjö, med en sjätteplats.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2019 19:00

I torsdagskväll kördes europacup tävling i slalom. Åtta svenska damer kom till start. Inför det andra åket låg Emelie Wikström på en tredjeplats, 30 hundradelar efter ledande Meta Hrovat från Slovenien. Mellan dem på en andraplats låg hemmaåkaren Elena Stoffel från Schweiz.

Det andra åket gick inte lika bra för Emelie men hon lyckades ändå hålla ihop åket och köra in på en sjätteplats. De svenska damerna levererade i backen under torsdagens tävling. Det blev till slut fem svenska damer som hamnade på topp 25 efter andra åket. Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF, som slutade på 14:e plats förbättrade sitt personbästa rejält då hon tidigare som bäst varit 24:a i en Europacup slalom.

– Kul och bra för mig att köra lite Europacup, känns som ett bra val att vara här. Det var ett tight och tufft race, många åkte bra men sedan blev det ganska uppkört i andra åket. Jag känner att jag har ännu mer gas att ge då jag åkte lite för kontrollerat vissa delar av banan. Så det är planen för imorgon, säger Emelie.

Svenskornas topp 25 placeringar:
6) Emelie Wikström, IFK Sävsjö
14) Elsa Håkansson Fermbäck, Vemdalens IF
17) Sara Rask, Sollentuna SLK
20) Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK
23) Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info