Hoppa till sidans innehåll

Henning vinnare i EC-parallell

21 DEC 2019 21:09
Succén för de svenska damerna i europacupen fortsätter. Emelie Henning, Järfälla AK, blev lördag kväll den senaste i raden av vinnare när hon vann parallelltävlingen i italienska Kronplatz.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2019 21:09

- Fantastiskt roligt, härligt att få vinna, sa en mycket belåten Emelie efter segern.

Sedan tidigare hade Emelie en sjätte plats från Funäsdalen som bästa resultat i Europacupen, men under lördag såg hon till att hyfsa till sitt personbästa med besked.

Parallell-tävlingen i Kronplatz brukar normalt avgöras med ett kvalificeringsåk i slalom få förmiddagen och sedan koras slutsegraren i en parallelltävling under kvällen.

Men rådande väderlek i Europa och Italien gjorde det upplägget omöjligt. Istället kördes kvalet i parallellbanan, med en åktid strax över 15 sekunder.

- Det blev lite annorlunda, men jag kunde ha bra fokus och kände att jag hade en bra dag. Men när vi kom till semifinal och final var det riktigt tufft. Det var svårt underlag, men jag kände att jag hade chansen.

Organisation, tränare och ledare fick gemensamt skotta backen för att kunna genomföra tävlingen. Den blöta snön som lagt sig påverkade underlaget och det blev snabbt en utmaning att både ta sig ned, men att dessutom åka snabbt.

- Emelie gjorde det riktigt bra, hon låg under i både semifinal och final, men kunde vända och slutligen stå som segrare, säger tränare Anders Andersson.

När skidor.com fick tag på Emelie satt hon i bil på väg till München för att flyga hem och fira jul och nu kan hon fira lite extra. Parallellsegern blev en tidig trevlig julklapp och den smäller högt i familjen Henning.

- Pappa (Niklas tidigare landslagsman med en världscupseger i karriären) var aldrig överst på en slalompall i Europacupen, men nu har jag varit det, säger Emelie med ett skratt.

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info