Hoppa till sidans innehåll

JVM-brons till Ida Dannewitz

26 FEB 2019 11:31
I lördags fick Ida Dannewitz kliva upp på pallen i junior världsmästerskapen och ta emot en bronsmedalj i alpin kombination. Vann gjorde Nicole Good från Schweiz.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2019 11:31

Under lördagen arrangerades tjejernas tävling i alpin kombination i juniorvärldsmästerskapen i italienska Val di Fassa. Tävlingen bestod av ett åk i Super G följt av ett slalom åk. Från Sverige tävlade Ida Dannewitz, Uppsala SLK, Ella Bromée, Sundsvall SLK och Jonna Luthman, Åre SLK.

Ella och Jonna körde ur i Super G:n och fick därför inte fullfölja den alpina kombinationen. Men för Ida blev det en stabil tolfte placering i det första åket. När det sedan var dags för den avgörande slalomen övertygade Ida i backen. Hon klättrade i placeringar och körde in på en tredjeplats, 51 hundradelar efter vinnaren Nicole Good från Schweiz. Silvermedaljen gick till Katja Norbye från Norge.

– Det känns helt fantastiskt. Att ta medalj på ett junior VM har varit en stor dröm och ett av säsongens stora mål. Super G:n var riktigt tuff med flatljus och svårt underlag men slalomen var jättefin. Jag är väldigt nöjd med mitt Super G åk men jag önskar att jag gjort ett lite bättre slalomåk. Men jag är som sagt jätteglad, säger Ida.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info