Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram

Platter tog sista VM-platsen

08 FEB 2019 19:34
Den sista startplatsen i herrarnas störtlopp gick till slut till Filip Platter. Det stod mellan honom och Zack Monsén och Filip körde bäst under fredagens träning och får tävla i morgondagens störtlopp.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2019 19:34

Idag blev det klart att Filip Platter, Åre SLK, kör i lördagens störtlopp under VM i Åre. Han tog den fjärde och sista platsen av de svenska fartåkarna. Det var på torsdagens och fredagens träningar som han och Zack Monsén, Åre SLK, körde om platsen. Det hela avgjordes under fredagen där Filip var några placeringar bättre än Zack.

– Det har varit en stor press och varje tävling inför VM har varit som ett kval. Jag hade turen på min sida idag och det här känns verkligen jättekul att få chansen, säger Filip. 

– Det var uttalat sedan innan att den som körde fortast skulle ta platsen. Filip drog det längsta ståt och var snabbast. Vi hoppas att han känner lugnet och kan prestera imorgon. Vi har också beslutat idag att Zack får köra alpin kombination på måndag, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad.

De andra svenskarna som också tävlar i lördagens störtlopp är Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona Skiclub och Olle Sundin, Djurgårdens IF AF. Tävlingen börjar klockan 12.30 och sänds i Eurosport och SVT.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info