Hoppa till sidans innehåll

SM-guld i slalom till Jonsson och Swenn-Larsson

28 MAR 2019 15:47
Under torsdagen avgjordes de svenska mästerskapen i slalom i Åre. Svenska mästare blev Anna Swenn-Larsson och Carl Jonsson.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2019 15:47

Arrangörer för SM-tävlingarna var Sollentuna SLK. Dagen började med en uppskjutenstart på grund av svårt väder med stark vind. När tävlingen satte igång var det tuffa förhållanden i backen som resulterade i många uråkningar.

Bäste svensk efter första slalomåket var Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK. Hon var 37 hundradelar före Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden, som låg på andraplats. Emelie Wikström, Ifk Sävsjö, körde in på tredjeplats. 

I det andra åket fortsatte Anna att visa stark form i backen. Hon vann tävlingen och tog karriärens fjärde SM-guld i slalom. Silvermedaljen gick till Emelie och bronset till Magdalena. 

– Jag är nog inte ensam om att tycka att det var svår åkt i backen i dag. Det var ingen go-känsla i kroppen idag. Jag var ute och flög några gånger i backen men jag tog mig ner och fick ett guld så jag är jättenöjd, säger Anna.

På herrsidan var det André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, som visade vart skåpet skulle stå i det första åket. Han var 39 hundradelar före Mattias Rönngren, Åre SLK, som också visade stark åkning. På tredjeplats låg Carl Jonsson, Klövsjö Alpina.

André gränslade på toppen av det första åket. Istället var det junioren Carl som bemästrade backen bäst och tog hem SM-guldet. Silvret gick till Mattias och bronset tog Tobias Hedström, Duveds IF.

– Jag tror jag hade en bra träning i Klövsjö igår och fick känna lite på saltet i banan. Sen hade jag tur idag, det ska man inte himla om. Det var tufft och nära uråkning många gånger. Jag lyckades fixa två åk ner i mål och det räckte i dag. Jag har kört ur mycket den här säsongen så därför känns det så viktigt att komma ner i dag. Det kanske är största vinsten att jag idag lyckas ta mig ner två åk på ett race, säger Carl.

20190328--sm-slalom-pallen-herrar-foto-erik-segerstrom

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info