Hoppa till sidans innehåll

SM-guld till Dahlin och Hedenberg i parallellslalom

01 FEB 2019 14:23
Under fredagen, 1 februari, kördes Svenska Mästerskapen i parallellslalom. Det blev till slut Agnes Dahlin, och Wilhelm Hedenberg som tog hem mästerskapstitlarna.
  • Skapad: 01 FEB 2019 14:23

Årets upplaga av SM-veckan arrangerades i Sundsvall. Under fredagen tävlades det om SM titlarna i parallellslalom. Antalet anmälda till start var 81 åkare, 31 damer och 50 herrar.

Det var i ett snöigt Sundsvall som parallellslalomen kördes i. Efter kvalet och delfinalerna var det två damer och två herrar som hade lyckats ta sig till den stora final. På damsidan var det Agnes Dahlin, IF Hudik Alpin, och Liv Ceder, Sollentuna SLK. Herrsidans finalister var Jacob Persson, IFK Lidingö Slalomklubb och Wilhelm Hedenberg, UHSK Umeå SK.

Finalen blev sedan jämna race på både dam och herrsidan. Till slut var det Agnes som först korsade mållinjen och tog hem guldmedaljen på damsidan. Silvermedaljör blev Liv och bronsmedaljen gick till Evelina Fredriksson, Huddinge SK AF.

– Det här är ofattbart. Jag hade inte så här höga förväntningar på dagen. Jag försökte vara lugn under åken men det blev tuffare för kroppen och pulsen gick upp ju längre in i tävlingen vi kom, säger Agnes.

På herrsidan blev det en tuff duell mellan Wilhelm och Jacob. Vinsten gick till slut till Wilhelm som hade mest fart under skidorna och vann båda racen. Silvret gick till Jacob och bronsmedaljen till Isac Hedström, Duveds IF.

– Det var kul från start till mål. Jag började bli lite tung nu på slutet men banan var fin och allt kan hända i parallellslalom, säger Wilhelm.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info