Hoppa till sidans innehåll

STSA Summer Camp Leksand

29 JUN 2019 12:00
Årets första STSA Summer Camp genomfördes i Leksand 18-19 juni, lägret genomfördes för fjärde året i rad. Ett öppet läger för ungdomar mellan 12-15 år samt ledare och föräldrar.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2019 12:00

Ett 40-tal deltog under årets första STSA Summer Camp, där tidigare landslagsåkare Kajsa Kling bjöd deltagarna på en riktig boost inför sommarens träning. Alpina föreningar hade representanter ifrån olika delar av vårt avlånga land, från Kiruna BK Skidor i norr till Kinda AK i söder.
Hela gänget! Bild: Klas Rockberg, SSF

-Det är roligt när alpina ungdomar ges möjligheten att få träffa jämnåriga från olika delar av skidsverige. Om något år kommer de alla att mötas ute i backen på samma tävlingar och då blir samarbete mellan klubbar extra viktigt. Vi ser ett värde av att ledare kan utbyta kunskaper med varandra, allt ifrån hur träning bedrivs till att tänka hållbarhet i föreningslivet, Lisa Ek, projektledare SSF.

Under lägret går vi igenom fysträningens grunder och utmanar alla fysiska kvaliteter för att tränare, förälder och den aktiva ungdomen ska få en utökad förståelse av träning för ungdomar. 

-Att vara med på lägret var väldigt kul. Att få se barnen röra sig med glädje och ta för sig av nya utmaningar på det sätt de gjorde var inspirerande och roligt att se. Jag hoppas att mina tips och trix från min karriär kan inspirera och hjälpa nån på vägen mot sina mål, Kajsa Kling.

Kajsa Kling ger deltagarna tips inför sommarträningen. Bild: Klas Rockberg, SSF

Deltagare anmälda till lägret med rollen som ledare eller förälder fick inledningsvis ta del av Svenska Skidförbundets nya Utvecklingsstrappa, som presenteras av Anna-Karin Jejlid, utbildningskoordinator på SSF.

Missade du detta läger?
Då har du chansen att häng på oss när lägret gästar Ängelholm 13-14 augusti.

 Anmälan

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info