Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Michael Riedler

Sara Hector topp fem i Maribor

01 FEB 2019 14:02
Tre svenska damer gick vidare till andra åket i storslalomen i Maribor. Bäste svensk blev Sara Hector på en femteplats. Storslalomsegern fick delas mellan Michaela Shiffrin, USA, och Petra Vlhova, Italien efter en dramatisk uppgörelse.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 14:02

Det arrangerades världscuptävling i storslalom i slovenska Maribor, fredag den 1 februari. Från den svenska sidan tävlade Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna BK.

Under det första åket gjorde de svenska damerna riktigt bra åk. Tre svenskor gick vidare till det andra åket. Sara låg på en fjärdeplats, Frida på en sjundeplats och Magdalena på en 21:e plats inför det andra åket. En som hade en sämre dag i backen var Ylva som körde ur i första åket. Amerikanskan Michaela Shiffrin ledde efter första åket.

I det andra åket visade Magdalena inledningsvis fin åkning men tappade i slutet och tog sig in på en 25:e plats. Hon tog sina första storslalompoäng i världscupsammanhang. Frida körde starkt i banan och körde in på en sjätteplats. Det blev säsongsbästa för Frida i storslalom som också haft många topp tio resultat under den här säsongen. Bäste svensk blev Sara Hector som visade vilja i backen och köre in på en femteplats. Det innebar säsongsbästa även för Sara.

– Jättekul att få göra ett bra resultat i dag. Jag är jättenöjd med dagen och det känns skönt att veta att det finns bra åkning i mig. Nu får jag ta med mig det här till Åre, säger Sara till Svt Sport.

Det blev en dramatisk uppgörelse om pallplatserna som slutade med delad seger mellan Michaela Shiffrin och Petra Vlhova från Italien. Tredjeplatsen gick till norskan Ragnhild Mowinkel.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info