Hoppa till sidans innehåll

Stabilt av Hector och Alphand

28 DEC 2019 15:38
Det blev inga pallplaceringar för de svenska damerna i Lienz storslalom, men Estelle Alphand gjorde en mycket bra tävling och visade att hon nu är tillbaka i toppskiktet.
  • Skapad: 28 DEC 2019 15:38

Sara Hector var bästa svenska med en tiondeplats, glimrade stundtals till i det andra åket, men gjorde några små misstag som gjorde att hon tappade tid. Insatsen skvallrade om att åkningen och formen är bra, utan misstag hade Sara varit i absolut topp.

Estelle hade press på sig inför tävlingen om hon ville behålla sin startplats i topp 30. Alphand var mer eller mindre tvingad att ta poäng och det såg hon till att ordna.

Precis som Sara gjorde även Estelle en stabil tävling. I det andra åket hade hon några mindre missar som gjorde att hon tappade en del tid, men mycket i hennes åkning skvallrar om att Alphand är tillbaka där hon hör hemma och det lovar gott för framtiden. 11:e plats gav sköna poäng och en tryggare tillvaro i kampen om att vara kvar topp 30.

Magdalena Fjällström och Ylva Stålnacke var övriga svenskor till start, men ingen av de två tog sig vidare till det andra åket. 

Mikaela Shiffrin, USA, vann före italienskan Marta Bassino och stort jubel bland hemmafansen för Katharina Liensberger på tredjeplats.

Under söndag väntar slalomtävling i Lienz och då ansluter Anna Swenn-Larsson och Emelie Wikström till det svenska laget.

Åk 1 10.00, Åk 2 13.00

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info