Hoppa till sidans innehåll

Starka svenska prestationer i Far East Cup

27 FEB 2019 22:18
Mellan den 25 till 27 februari arrangerades tävlingar i Far East Cup i japanska Hanawa. De svenska tjejerna radade upp pallplatser och gjorde fina resultat i både slalom och storslalom.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2019 22:18

Far East Cup drog igång med storslalomtävling under måndagen. Tävlade från Sverige gjorde Moa Clementson, Uppsala SLK, Evelina Fredricsson, Huddinge SK AF och Michelle Kerven, Huddinge SK AF. Michelle hade flyt i åkningen och tog en andraplats. Moa körde in på en sjätteplats och Evelina slutade på en tolfteplats.

Tisdagens storslalomtävling hamnade alla de tävlande svenskorna på topp tio placeringar. Moa tog en fjärdeplats, Evelina hamnade på en sjätteplats och niondeplatsen gick till Michelle.

Under onsdagens avslutande slalomtävling blev det återigen svenskt på pallen. Moa tog en andraplats och var tre hundradelar från vinnaren Chisaki Maeda från Japan. De andra två svenskorna Michelle och Evelina slutade på sjätteplats respektive niondeplats.

– Det har varit bra förhållanden under tävlingarna, första dagen var det varmt men då saltades det och blev okej. Under de andra två dagarna hade vi grymt underlag men mer aggressivt än vad vi svenskar är vana vid. Min åkning har varit bra tycker jag. Storslalomåkningen var okej, jag gjorde bra utgångar på flacken i nästan alla åken. Första åket på slalomen var ovant då underlaget var så aggressivt men andra åket fick jag till riktigt bra så det var kul. Nu har vi förflyttat oss längre upp i Japan och hamnat i Engaru där vi ska köra tre tävlingar till så jag är riktigt taggad, säger Moa.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info