Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Starka svenska prestationer i Super G

06 FEB 2019 16:37
De svenska herrarna visade upp säkerhet i dagens världsmästerskapstävling i Åre. Bäste svensk blev Felix Monsén med en 19:e plats.
  • Skapad: 06 FEB 2019 16:37

Under onsdagen, 6:e februari, var det de svenska fartherrarna som skulle köra världsmästerskapstävling i Super G. De som körde inför hemmapubliken var Felix Monsén, Åre SLK, Alexander Köll, Landskrona Skiclub, Mattias Rönngren, Åre SLK och Olle Sundin, Djurgårdens IF AF. Både Alexander och Felix sa att de innan start var riktigt nervösa men taggade på att köra inför hemmapubliken. Deras vana till att köra i Årebacken strålade igenom under dagens åk och de visade upp säkerhet i Super G:n. Felix körde in på en 19:e plats, 1,05 sekunder efter vinnaren. Strax efter honom hamnade Alexander på en 20:e plats.

– Jag kände att jag kunde göra något bra här idag och vi hade hela publiken som hejade på oss längs med banan. Det känns helt fantastiskt att prestera på just den här dagen som vi har tränat så mycket för. Kul också att veta att man har bra åkning i sig och bara var en sekund efter vinnaren, säger Alexander.

– Allt kändes enkelt idag. Uppe på start var jag nervös men är supernöjd med mitt åk och kul att mötas av Alex när man kom ner i mål, säger Felix.

För Mattias del blev det också ett bra Super G race med en 25:e plats och Olle slutade på en 34:e plats. Vann gjorde Dominik Paris från Italien. Det blev en jämn uppgörelse om andraplatsen som till slut delades mellan fransmannen Johan Clarey och österrikaren Vincent Kriechmayr. De var båda bara nio hundradelar efter segraren Dominik.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info