Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL STILLER

Svenska juniorerna vidare i VM-kvalet

14 FEB 2019 16:42
I VM-kvalet för storslalom körde Axel Lindqvist snabbast av alla åkarna och tog en plats i fredagens storslalomtävling. Han fick med sig Carl Jonsson som också gjorde en stabil kvaltävling.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2019 16:42

Under torsdagen var det kval till fredagens världsmästerskapstävling i storslalom. Kvalet kördes i Duved och det var Carl Jonsson, Klövsjö Alpina, och Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK, som tävlade för Sverige. De 25 bästa åkarna kvalade vidare till fredagens tävling. Både Axel och Carl gjorde varsitt kanonåk i första trots tuffa förhållanden med både regn och hårda vindar i backen. Efter första åket hade Axel haft mest fart under skidorna och ledde kvalet. Carl körde in på en stabil tredjeplats efter första åket.

I det andra fick Carl lite strul men körde in på en tolfteplats vilket gav honom en plats i till den stora VM-tävlingen på fredag. För Axels del verkade det dåliga vädret inte påverka honom. Han fortsatte att köra starkt i det andra åket och var snabbast även där. Axel vann kvalet med stor marginal och var 82 hundradelar före Elian Lehto från Finland. Dagens resultat innebar att två av två möjliga svenska åkare kvalade vidare och får köra för storpubliken i Åre på fredag.

– Det gick bra trots tuffa förhållanden med blåst och regn. Jag hade vetat ett tag att jag skulle göra ett kval här nu i veckan men det gick upp för mig härom dagen att jag var tvungen att tagga till och köra ett bra race. Sen gick det över förväntan idag. Det känns jättekul att jag ska få tävla på fredag och jag har laddat för det här hela veckan, säger Axel.

– Det känns fantastiskt och det är en dröm att få ställa upp så här i ett mästerskap. Det var ett tufft race med väder och vind och det var det som ställde till det för mig i andra åket. Jag gjorde ingen utmärkt prestation i och med att jag gled ner från en tredjeplats till en tolfteplats. Men jag är nöjd. Jag gick ut med målsättningen att få köra med de stora grabbarna på fredag. Nu är det bara att sätta på sig pjäxorna och köra, säger Carl.

 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info