Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

Sverige utslaget i kvartsfinalen

12 FEB 2019 19:26
Sverige började övertygande i lagtävlingen men åkte ut efter en rysligt jämn kvartsfinal mot Schweiz. Hemmanationen missade därmed medalj och Schweiz fortsatte att briljera hela kvällen vilket gav dem guldet.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 19:26

De svenska åkarna som tävlade i VM-lagtävlingen i Åre var Frida Hansdotter, Norbergs SLK, André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, Mattias Hargin, Huddinge SK och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK.

Tisdagens lagtävling började perfekt för det svenska laget. De övertygade i åttondelsfinalen och vann tre av fyra heat mot Kanada. Kvartsfinalen där de mötte Schweiz började med en grensling av Anna Swenn Larsson. När det sedan var Mattias heat var det ombytta roller där schweizaren Daniel Yule föll och Mattias kvitterade för Sverige. Frida körde sedan stabilt och gav Sverige ledningen med en vinst i sitt heat. Det såg bra ut för svensk del men tyvärr slutade Andrés heat med en förlust för Sverige och en oavgjort ställning med 2-2. Luften gick ur både det svenska laget och publiken när storbildsskärmen till slut visade att Schweiz gått vidare

– Lite surt eftersom jag trodde vi skulle gå hela vägen idag. Men sådana här tävlingar jämna. Schweiz var det bästa laget också och vi rådde inte på dem idag, säger Mattias.

Schweiz som slog ut hemmalaget fortsatte hela kvällen att köra tufft i backen. De tog sig hela vägen till final där de vann efter en jämn uppgörelse mot Österrike. Tredjeplatsen gick till Italien som vann över Tyskland i bronsmatchen. 

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info