Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

VM-silver till Anna Swenn Larsson

16 FEB 2019 16:17
Sverige fick äntligen jubla när Anna Swenn Larsson tog VM-silver i damernas slalom på lördagen. Anna bärgade första svenska medaljen för Sverige i Åre. Vann gjorde Michaela Shiffrin från Usa
  • Uppdaterad: 16 FEB 2019 16:17

Lördagens slalomtävling för damerna blev en häftig tävling till Sveriges fördel. De svanska åkarna som tävlade var Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Ylva Stålnacke, Kiruna Bk och Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK. Anna övertygade i slalombacken och körde in på en andraplats, en tiondel efter ledande Wendy Holdener från Schweiz. Frida hade också en bra dag och tog sig in på en 6:e plats, 56 hundradelar efter Wendy. Ylva var ett bra resultat på spåren men körde ur i slutet av backen. Charlotta hamnade på en 18:e plats och fixade så att tre svenska damer gick vidare till det andra åket.

Inför det andra åket var det jämnt i toppen. Det var upplagt för en spännande uppgörelse med två svenska damer som hade chans till medalj. Publiken lyfte de svenska åkarna som satsade allt nerför backen. Anna höll för trycket och visade upp en fantastisk åkning. Det resulterade i en silvermedalj och hon tog sin första VM-medalj i karriären.

– Det här känns så sjukt och det känns som en dröm att få göra det här inför alla på hemmaplan. Jag har sett fram emot den här tävlingen och jag är så jäkla glad, säger Anna.

Den svenska prestationen summerades i tre svenska damer på topp 15. Frida och Charlotta hamnade på 5:e plats respektive 14:e plats. Vann gjorde amerikanskan Mikaela Shiffrin och bronset gick till Petra Vlhova från Slovakien.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info