Hoppa till sidans innehåll

Alpina fart-uppställningen för VM är uttaget

29 JAN 2019 18:18
Nu står det klart vilka som kommer representera Sverige under fartgrenarna vid VM i Åre. De som blivit uttagna ska tävla i både Super G och störtlopp. Teknikuppställningen för damerna och herrarna släpps efter slalomtävlingen i Maribor på lördag.
  • Skapad: 29 JAN 2019 18:18

– Det är generellt ett ungt och lovande lag. Uppställningen går i linje med vår framtidsvision om att vi ska vara konkurrenskraftiga i samtliga discipliner 2022. Det ska bli spännande att se vad åkarna kan göra på hemmaplan, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter.

Damer

Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin

Lin Ivarsson, Åre SLK

Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK

Ida Dannewitz, Uppsala SLK

– Känns spännande med det lag vi ställer upp med i Åre. Framförallt så har Lisa visat fin form i de senaste tävlingarna och sett till vad de övriga tjejerna presterat på Europacupen och på Junior-VM, så har vi förhoppningar om att fördelen av hemmaplan ytterligare ska kunna stärka deras möjligheter. Ida är en ung och lovande åkare som är duktig i många discipliner och vi vill därför ge henne chansen att skaffa sig viktig mästerskapserfarenhet när vi nu har ett VM på hemmaplan, för att få lärdomar inför framtiden. Det skulle vara roligt om Lisa kan göra personbästa från förra VM:et och komma topp tio, säger damchefen Lars Melin.

Herrar

Alexander Köll, Landskrona Ski-Club

Felix Monsén, Åre SLK

Olle Sundin, Djurgårdens IF AF

– Det är fartlaget vi har satsat på och de gör framsteg. Både Alexander och Felix visade i Kitzbühel att de att de både har kapacitet och mod för att vara med när det gäller. De gör en bra uppladdning nu genom att stå över någon tävling för att sedan köra på hemmaplan i Åre. Olle körde starkt i senaste europacuptävlingarna i Chamonix och vi ser honom som ett av våra stora framtidshopp inför framtiden, så det känns roligt att kunna ge honom möjligheten att debutera i mästerskapssammanhang på hemmplan, säger herrchefen Fredrik Kingstad.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info