Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Thomas Bachun

Anna Swenn Larsson tvåa i St.Moritz

15 DEC 2019 15:49
Det blev dubbla pallplatser för svenskarna idag när Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK, blev tvåa i parallellslalomen i St.Moritz.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2019 15:49

Efter ett tufft kval där tre svenskor tog sig vidare försvann Sara Hector, Kungsbergets Alpina, med en liten marginal ut i 16-delsfinalen, Estelle Alphand, Åre SLK, gick vidare därifrån men blev utslagen i kvartsfinalen. En som lyckades ta sig hela vägen till den stora finalen var alltså Anna som ställdes mot allra tuffaste motstånd i form av Petra Vlhova, SVK. I ett oerhört jämnt heat, drog dock Petra det längsta strået och vann med blott +0,02 före Anna som därmed bärgade sin sjätte pallplats i världscupsammanhang och den andra den här säsongen.

– Det är små marginaler i parallellslalom och allt kan hända. Jag hade inga missar och det var den snabbaste tiden jag hade under hela dagen. Hon var helt enkelt snabbare. Jag värderar det här högt och jaga är jättenöjd. Parallell är en egen cup nu och jag hoppas det kommer bli ännu fler tävlingar i framtiden, det är en kul tävlingsform, sa Anna till SVT Sport efter tävlingen.

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info