Hoppa till sidans innehåll

Blandad kompott för GS-herrarna

27 OKT 2019 17:26
Det blev inte riktigt den premiär vi kanske hoppats på för storslalomherrarnas räkning, men många bitar ser lovande ut inför kommande race. Foto Bildbyrån
  • Skapad: 27 OKT 2019 17:26

I ett solgassande Sölden var det Matts Olsson som verkligen satte färg på tävlingen med svenskögon sett. Med startnummer fyra hade Matts grön skylt vid den första mellan tiden och kunde nästintill hålla jämna steg med toppskiktet. En sjätteplats efter det första åket och blott +0,47 efter ledande Alexis Pinterault, FRA. För de åkare som hade högre startnummer, var det svårt att slå sig in bland de 30 främsta och därmed kvalificera sig till ett andra åk, även om Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen bitvis åkte bra i partier, räckte det tyvärr inte till ett andraåk.

Väl i det andra var förhoppningarna stora på Matts Olsson, där det både var rätt framför och bakom. Ett inte helt rent åk med några missar, gjorde tyvärr att Matts tappade placeringar i det andra åket och slutatde på en 17 plats. 

Vi tar med oss Matts förstaåk och alla herrarna har partier med snabb åkning. Något att bygga på. Nu blickar vi framåt och ser med spänning mot nästa VC-race, slalom i finska Levi 23-24 november!

Skribent: Erik Segerström
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info