Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg/SSF

Chans till bra resultat i helgens världscuptävlingar

31 JAN 2019 15:17
Till helgen är det störtlopp och storslalom i Garmisch Partenkirchen för herrarna och damerna tävlar i teknikgrenar i Maribor. Båda förbundskaptenerna ser väldigt positivt på de svenska åkarnas chanser i helgens tävlingar.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2019 15:17

Tävlingarna i störtlopp och storslalom i tyska Garmisch Partenkirchen blir de sista tävlingarna på herrarnas världscuptour innan Världsmästerskapen i Åre. Förra årets störtlopp vanns av Beat Feuz från Schweiz. Till helgen har Österrikaren Marcel Hirscher chans att säkra totalsegern i storslalomcupen om han får till ett vinnande resultat. Förra årets storslalomtävling i Garmisch Partenkirchen blev Matts Olsson bäste svensk med en femteplats. Matts har även en pallplats på samma skidort från 2017 då han lyckades ta en andraplats. För svensk del kommer ingen till start till helgens störtlopp men i storslalomen tävlar Matts Olsson, Valfjällets SLK och Mattias Rönngren, Åre SLK.

– Det har varit ett långt uppehåll nu för storslalomherrarna. De har tränat på som de ska och blir intressant att se hur formen ser ut nu inför VM. Det har tidigare gått bra för Matts i den här backen och han trivs på platsen. Mattias tog sina första världscuppoäng i senaste storslalomtävlingen. Vi ser bara positivt på helgens tävling, säger herrarnas förbundskapten Fredrik Kingstad. 

Damerna kör under helgen världscuptävlingar i storslalom och slalom i slovenska Maribor. Senast det var slalomtävling i Maribor visade Frida Hansdotter riktigt fin åkning och kom på en tredjeplats. Under fredagens storslalom tävlar Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna BK. De svenska damerna som kör i lördagens slalom är samma fyra som i storslalomen plus Emelie Wikström, Ifk Sävsjö, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK och Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK.

– I slalomen går vi för pallplatser. Vi hoppas att alla fyra damer kan lyckas kvala till storslalomen och att vi kan få med oss sju svenskor till andra åket i slalomen. Sedan har vi fem tjejer som tävlar om platser till VM så det blir spännande, säger damernas förbundskapten Lars Melin.

Kanaler som sänder tävlingarna är SVT och Eurosport.

Hålltider för helgen:

Fredag 1 februari
Storslalom damer första åket klockan 10.00
Storslalom damer andra åket klockan 13.00

Lördag 2 februari
Störtlopp herrar klockan 11.30
Slalom damer första åket klockan 10.00
Slalom damer andra åket klockan 13.00

Söndag 3 februari
Storslalom herrar första åket klockan 10.30
Storslalom herrar andra åket klockan 13.30

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info