Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien

Damernas Super G drog igång Åre-VM

05 FEB 2019 15:45
Första tävlingsdagen på VM i Åre blev en tuff dag för de svenska damerna. Bäste svensk blev Lisa Hörnblad med en 20:e plats. Vann gjorde Michaela Shiffrin med små marginaler.

  • Skapad: 05 FEB 2019 15:45

Världsmästerskapen i Åre kickade igång med damernas Super G. Det var fina förhållanden i backen. Fyra svenska damer startade i ett soligt Åre som visade sig från sin bästa sida under den första tävlingsdagen. Det var Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, Lin Ivarsson, Åre SLK, Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK och Ida Dannewitz, Uppsala SLK.

Det blev ett spännande Super G med mycket små marginaler i toppstriden. De svenska åkarna var laddade att köra inför hemmapubliken. För Lisas del körde hon snabbt i början men gjorde en miss högt upp i banan vilket kostade tid. Hon hamnade på en 20:e plats, 1,98 sekunder efter ledaren. Debutanten Ida satsade och körde in på en 25:e plats i sitt allra första världsmästerskap. Helena och Lin hade otur i backen och körde ur i dagens tävling.  

– Jag försökte verkligen gasa och ta chansen. Men det var alldeles för många misstag, säger Hörnblad till SVT Sport.

Storstjärnan Lindsey Vonn från USA, som gjorde sin sista Super G tävling i karriären körde in i en port och föll av banan. En omtäcknad Lindsey ställde sig till slut upp och åkte sedan ner för att tacka publiken. Med riktigt små marginaler vann Michaela Shiffrin från USA. Hon var två hundradelar före Sofia Goggia från Italien. Tredjeplatsen gick till Corinne Suter från Schweiz.

Imorgon kör de svenska herrarna Super G kl 12.30. Kanaler som sänder är SVT och Eurosport.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info