Hoppa till sidans innehåll

En åttondeplats för Ida i JVM

27 FEB 2019 21:32
Ida lyckades ta en topp tio placering i den sista JVM-tävlingen och slutade på en åttondeplats. Hon konstaterar att hennes prestationer i årets JVM varit lyckade och att hon gjort bra resultat i alla discipliner.
  • Skapad: 27 FEB 2019 21:32

Junior världsmästerskapen i italienska Val di Fassa avslutades under onsdagen med tjejernas störtlopp. Från Sverige tävlade Ella Bromée, Sundsvall SLK och Ida Dannewitz, Uppsala SLK. Ida drog till med en topp tio placering i den sista JVM-tävlingen och slutade på en åttondeplats. Det blev en 23:e plats för Ella i onsdagens störtlopp. Både guld och silver gick till Schweiz där Juliana Suter fick kliva högst upp på pallen och Noemie Kolly kom strax därefter. Lisa Grill från Österrike kammade hem bronsmedaljen.

Ida summerar dagens tävling och hela junior världsmästerskapet som väldigt lyckat.

– Dagens störtloppstävling var en perfekt avslutning och jag är jättenöjd med mitt åk. Det har varit ett helt fantastiskt JVM. Fint väder, vacker plats, väldigt bra organiserat och jag tycker sammanhållningen bland både åkare, tränare och service är fantastisk. Så tack till alla som var med. Att vi också lyckades ta 3 medaljer är väldigt roligt. Vi har visat för varandra att det är möjligt. Den här resan kommer jag minnas länge. När det gäller mina egna prestationer är jag väldigt nöjd med alla tävlingarna. Jag gör bra resultat i alla disciplinerna och det känns jättebra, säger Ida.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info