Hoppa till sidans innehåll
Foto: GEPA pictures/ Mario Kneisl

En tiondeplats för Hansdotter i VC-slalom

08 MAR 2019 19:21
Under fredagen tävlade de svenska damerna i storslalom i Tjeckien. Bäste svensk blev Frida Hansdotter som visat en jämn och stabil form i disciplinen under hela säsongen.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2019 19:21

Efter åtta års paus återvände världscupen igen till Spindleruv Mlyn i Tjeckien där det under helgen körs tävlingar i både storslalom och slalom för damerna. Det är den näst sista världcuphelgen innan nästa veckas världscupavslutning i Andorra.

Från Sverige tävlade Sara Hector, Kungsbergets AK, Frida Hansdotter, Norbergs SLK, Magdalena Fjällström, Tärna Ik Fjällvinden och Ylva Stålnacke, Kiruna Bk, i fredagens storslalom. I det första åket körde tyvärr Sara ur. Ylva och Magdalena hamnade på 41:e respektive 44:e plats vilket inte räckte till för att kvalificera sig till ett andra åk.

En svenska som hade mer fart under skidorna var Frida som körde in på en sjundeplats i det första åket. Hon var två sekunder efter ledande Petra Vlhova från Slovakien som sen också tog hem fredagens storslalomvinst. För Frida strulade det lite i andra åket och hon slutade på en 10:e plats. 

– Jag är nöjd med dagen och speciellt med det första åket. Min jämnhet i storslalom med runt tionde i världen känns väldigt kul i år, säger Frida.

Imorgon, lördagen den 9 mars, kör damerna slalomtävling Spindleruv Mlyn. Första åket börjar klockan 10.30 och andra åket körs klockan 13.30. Tävlingen sänds på SVT och Europsport.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info