Hoppa till sidans innehåll

Fartduon utanför poängplats

27 DEC 2019 14:13
Det blev inga nya världscuppoäng för Felix Monsén och Alexanders Köll när Val Gardenas uppskjutna störtlopp avgjordes i italienska Bormio under fredag.
Felix slutade på 43:e plats och Alexander 49:a.
  • Uppdaterad: 27 DEC 2019 14:13

Vi hade vissa förhoppningar på poängplacering för i alla fall Felix som var bra med på tidsträningen under torsdag med en 25:e plats. Men när det var dags för tävling under fredag hade förhållandena förändrats. 

Molnen hade dragit in över pista Stelvio och ett redan svårt störtlopp blev med ens än tuffare och svårare att bemästra.

Felix och Alexander var inte ensam att ha problem med det oroliga underlaget och svåra siktförhållandena. Flera av de absoluta toppåkarna hade en tuff dag och hamnade överraskande långt ner i resultatlistan.

Topptrion var dock ingen överraskning. Italiensk hemmaseger genom Sydtyrolaren Dominik Paris som vann före schweizaren Beat Feuz och på tredjen plats landade österrikaren Matthias Mayer.

Under lördag får samtliga störtloppsåkare ny chans då Bormios ordinarie tävling ska avgöras och svenskarna Monsén och Köll är redo.

TV-tider

SVT1

11.30 Störtlopp herrar Bormio

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info